Armoedebestrijding in Mbala, Zambia

Dit is een project van Vastenactie

Armoedebestrijding in Mbala, Zambia

 

Het Vastenactie campagneproject 2018 wordt uitgevoerd door de Zusters van het Heilig Hart van Jezus en Maria. Zij zijn sinds 1962 in de Mbala-regio in Zambia actief. In 1991 hebben ze het Households In Distress (HID)-programma opgezet. Het doel van het HID-programma is om de impact van HIV/aids te verminderen via voorlichting en goede gezondheidszorg en door mensen te helpen in hun eigen levensonderhoud te voorzien. 

 

 

Gezinnen economisch zelfstandig maken

Ons campagneproject richt zich op 300 hiv-positieve mannen en vrouwen die weduwe/weduwnaar of alleenstaande (pleeg)ouder zijn, die een laag inkomen hebben en die gemiddeld zo’n zes tot acht personen in hun huishouden tellen.

Het doel van dit project is om de onafhankelijkheid van deze mensen (100 per jaar, drie jaar lang) te vergroten door ze te trainen op ondernemerschap en manieren om in hun levensonderhoud te voorzien. Het project zal ze bijvoorbeeld leren hoe ze hun eigen onderneming kunnen starten en uitbreiden, ze een startkapitaal bieden of een starterspakket om een landbouwbedrijfje op te zetten. Na drie jaar hebben de deelnemers aan het programma voldoende inkomen om goed voor hun familie te zorgen.

In totaal bereiken we met dit project 15,700 mensen in de Mbala-regio in Zambia, waarvan 12,600 indirect.

Benieuwd wat uw bijdrage kan betekenen in het leven van de mensen in Mbala?
Kijk dan hier!