Help Sulawesi

Dit is een project van Vastenactie

Help Sulawesi

Grote menselijke nood na aardbeving en tsunami:
h
elp de mensen op Sulawesi

De schade op Sulawesi na de verwoestende aardbevingen en tsunami is onvoorstelbaar. Ruim tweeduizend mensen overleefden de ramp niet, duizenden raakten gewond en tienduizenden werden dakloos. Nog steeds zijn duizenden mensen vermist – er is nog nauwelijks hoop dat zij het verschrikkelijke natuurgeweld overleefden.

Volgens de Verenigde Naties hebben tweehonderd duizend mensen op Sulawesi dringend behoefte aan hulp. Ze hebben geen huis meer, geen schoon water, geen eten, geen medicijnen. De zusters FDNSC (dochters van Onze Lieve Vrouw van het Heilig Hart) in Palu zijn al druk bezig hulp te verlenen: ondanks hun eigen trauma’s, zorgen ze voor opvang en eten van mensen die alles verloren. Ze bezoeken ook mensen in opvangcentra en moeten daarvoor soms ver lopen. Maar ze doen het uit liefde: “Door onze aanwezigheid en dienstverlening, voelen de mensen zich gesterkt en kunnen ze de situatie accepteren,” schrijft zuster Rosina in de rondzendbrief van 3 oktober.

De zusters bereiden eten voor de ontheemde bevolking van Palu

 

Vastenactie heeft direct contact met de ter plekke wonende zusters FDNSC. Wij willen hen graag steunen bji hun werk voor de zwaar getroffen bevolking en vragen daarvoor uw hulp. U kunt hier direct doneren.

Wilt u de rondzendbrief lezen die zuster Rosina schreef over de dag van de ramp en de eerste dagen erna? U kunt hem hier downloaden.